Dobrodošli u SWEATTHAT!
Slobodno razgledajte, sigurni smo da ćete naći nešto što vas zanima ????! A ako tražite odgovor, postavite pitanje…
FACEBOOK PREMIUM
Postani članom naše zatvorene FB grupe

BLACK FRIDAY: 50% NA SVE!

Top
ZALJUBITE SE U PRIRODU I KREĆITE SE, DIŠITE, ŽIVITE PUNIM PLUĆIMA! :)

TRAILS / SVI LEVELI

TRAILS je strast na djelu koju ne-tako-polako prenosim na svu svoju najbližu ekipu pa je logičan smjer (pogotovo u vrijeme onih globalnih izolacija) bio proširiti nešto tako dobro i na sve ljude dobre volje :)!

Najbitniji dio ovog poglavlja jest nagrada! 🙂 Naime, TRAIL treninzi su živa stvar u konstantnoj nadogradnji i biti će nam drago ako odlučite sami snimati i podijeliti trening stazu koju ste prošli i otkrili, u bilo kojem dijelu ove planete (preporučujemo da koristite AllTrails app)! Rado ćemo vas uvrstiti u naše trailove uz potpis i nagradu! Nemojte se sramiti, zajedno smo jači!  🙂

I odmah u startu, u prirodu krenite sa vlastitim easy-to-make energetsko-proteinskim pločicama! 🙂 (desno ili ispod preuzmite KUHARICU 2 GO)

Dakle, radi se o kraćim trail i/ili trekking trening rutama, trajanja u prosjeku sat vremena (ima i kraćih i malo dužih), koje zamjenjuju, nadopunjuju treninge u zatvorenom prostoru. Nebrojeno je benefita treniranja u prirodi, šumi posebice, a ako ne znate koji su to, onda je svakako vrijeme da isprobate i osjetite na svojoj koži, jer je teško prenijeti ovako dobru ‘navučenost’.

Također, ideja je da se malo upoznate i s ostalim, manje poznatim (pa i neoznačenim) stazama, jer je ta sloboda treninga u prirodi i bez gužvi neprocjenjiva.

S trening aspekta, treninzi u prirodi ovakvog karaktera imaju osjetno veću potrošnju nego u zatvorenom prostoru pa je i taj benefit dobro iskoristiti. Bitno je da postižete određeni i dovoljni nivo intenziteta (ne onaj shopping tempo 🙂 ) te da nastojite gađati fat burn i metabolic zonu (žute i narančaste zone najčešće).

Zone su individulne za svakog pojedinca te ako imate HR monitor u obliku sata ili nečeg drugog, to je idealno. Najjednostavniji način mjerenja dobrog tempa je ustvari pratiti individualni osjećaj:

  • ne smije vam biti baš najugodnije i trebate biti dobro uspuhani većinu vremena;
  • trebate osjećati srculence kako uspješno radi i podiže puls;
  • trbuh je svjesno i konstantno aktivan jer fiksira kralježnicu;
  • i da, ne možete baš konstantno čavrljati jer to ne ide jedno s drugim 🙂 .

Znači, ideja je da radite trening, a ne (samo) izlet u prirodi pa je ključno da se tako i postavite. Samo krenite, sa društvom ili ne, sa psom ili ne, sa sluškama na ušima ili ne, sve je nebitno jer će vam biti super u bilo kojoj verziji! Samo krenite!

IZGUBI SE U TRAILS-ima!