Dobrodošli u SWEATTHAT!
Slobodno razgledajte, sigurni smo da ćete naći nešto što vas zanima ????! A ako tražite odgovor, postavite pitanje…
FACEBOOK PREMIUM
Postani članom naše zatvorene FB grupe
Top

Za vas smo pripremili nekoliko različitih kuharica, a sve se sastoje od savršeno izbalansiranih 5 obroka u danu. Kad poželite malo mijenjati i kombinirati, nastojte zamijeniti cijeli dan (sa nekim drugim iz kuharica), ne samo obrok, jer su omjeri slagani da se nadopunjuju kroz dan. Ono što svakako preporučujem je da se držite precizno ovih planova prehrane dok ne naučite sami prilagođavati idealne količine te zamjenske namirnice, uzimajući u obzir nutritivni sastav te kombinaciju makronutrijenata.

Drugim riječima, preporučujem da se u prosjeku 3 tjedna igrate sa jednom kuharicom, shopping listom, pripremanjem obroka i organizacijom te nakon toga tek prijeđete na slijedeću. Taj period ponavljanja je bitan, u početku će vam biti kompliciranije, a nakon tjedan-dva već ćete biti brzi u svemu navedenom i plivati kao riba u vodi! 🙂

Također, ukoliko nešto od namirnica baš ne volite, pokušajte zamijeniti namirnicom približno istog sastava, ne samo izbaciti to iz obroka jer ste time narušili balans i dovođenje tijela u stanje homeostaze, što je i cilj cijelog programa. Kuharice su precizno slagane, izbacivanje ili dodavanje sastojaka moglo bi omesti vaše željene ciljeve jer – detalji su bitni. 😉 Ukoliko ste na programu MRŠAVLJENJA i ukoliko zaista želite rezultat, pokušajte se pridržavati kuharica (skoro) 100 posto. 

Osim toga, ne postoji uspješan program gubitka kilograma i promjene prehrambenih navika uz stihijsku prehranu, što znači da je najbitniji dio svega organizacija. Organizirajte se početkom tjedna s nabavkom te se pokušajte unaprijed pripremiti za sljedeći dan jer – ne možete ostati zatečeni da i sutradan morate jesti! 🙂 Pripremite se!

Jedan od temelja zdravih prehrambenih navika je piti dovoljno vode. Neka smjernica je na svakih 25 kg tjelesne težine, popiti jednu čašu vode. Počnite lagano, uvedite po jednu čašu prije svakog glavnog obroka (ne poslije niti za vrijeme).

Uz svaku kuharicu vrijedi zlatno pravilo: popijte proteinski shake poslije treninga. On je bitan radi regeneracije mišića i ubrzavanja topljenja masnih naslaga odnosno tonizacije.

Ukoliko i kad završite  program MRŠAVLJENJA ili POVEĆANJA MASE, prebacite se na ODRŽAVANJE KILAŽE i preuzmite odgovarajuće kuharice.

Program ODRŽAVANJA KILOGRAMA je individualiziran prema Vašem trenutnom bazalnom metabolizmu. Preporučujemo da se jednom mjesečno izvažete kako biste vidjeli je li vam se kuharica promijenila.

Uživajte u svakom zalogaju i igrajte se sa začinima!  🙂

PROGRAM MRŠAVLJENJA

ODRŽAVANJE KILAŽE

POVEĆANJE MASE