Dobrodošli u SWEATTHAT!
Slobodno razgledajte, sigurni smo da ćete naći nešto što vas zanima ????! A ako tražite odgovor, postavite pitanje…
FACEBOOK PREMIUM
Postani članom naše zatvorene FB grupe
Top

Detalji su bitni!

Detalji su bitni!

Dobrodošli na vaše SweatThat putovanje!

Opustite se, prvenstveno od pomisli da promjena prehrambenih navika podrazumijeva ‘žrtvovanje’, gladovanje, nekonzumaciju Vama najdražih gurmanskih delicija ili išta slično tome. Ne. Ono čime se mi bavimo jest riješavanje nepotrebnih i štetnhi obrasci i navika koji ničemu ne služe, dapače, otežavaju i onemogućavaju Vaš osobni uspjeh i dolazak do postavljenih ciljeva.

Cijela SweatThat filozofija je koncipirana tako da se osvještava detalj po detalj te po potrebi mijenjaju sitni, ali bitni običaji i navike koji su ‘saboteri’ naših vlastitih ciljeva.

Jedan od najbitniji detalja bilo kojeg programa promjene i poboljšanja prehrambenih navika jest da se to radi opušteno, poštivajući sebe i svoje vrijeme, isto koliko i fiziološke zakone našeg organizma, koji sami po sebi diktiraju određeno vrijeme i načine funkcioniranja. Zato, take it easy and no stress… 😉 . Stres luči hormon kortizol, a njega trenutno ne želimo.

Ako ste uz ili bez nas odlučili na promjenu, evo kako ćete je preživjeti :):

1. ZADATAK

Pisanje dnevnika prehrane. To podrazumjeva da ćete u neki blok ili bilježnicu zapisivati SVE što ste taj dan unijeli u sebe, jer ponavljamo: detalji su bitni.

Ovaj zadatak će biti u početku izuzetno zastupljen, kako bi stekli naviku i osjećaj koliko, kada i zašto jedete. Prije svega kako bi osvijestili što zapravo unosite u sebe. Tada ćemo se posvetiti baš tim razlozima i uzrocima.

Cilj je da s vremenom shvatite važnost pravovremenih i izbalansiranih obroka. Znači da fokus bude na obrocima i međuobrocima svakih 3-4 sata. Za sada, o ovoj temi samo toliko, bez brojanja kalorija i veličine, koncentrirajte se samo na to, opušteno i bez stresa… zapamtite, jedite da bi mršavjeli!

2. ZADATAK

Zamolit ću Vas da se uslikate.

Ovo će biti jedno zanimljivo i vjerujte, uspješno putovanje pa neće se biti loše prisjetiti kako je sve počelo.

3. ZADATAK

Uzmite svoje početne mjere:

  1. Izvažite se – ujutro, natašte i bitno je da vaga stoji na tvrdoj podlozi
  2. Izmjerite si opsege, bar 3 različita, preporučujem oko struka, preko stražnjice i oko bokova na najširem dijelu (muškarci mogu uzeti desnu nadlakticu umjesto bokova). Bitno je da to radi uvijek ista osoba, neovisno da li se mjerite sami ili to čini netko drugi.

Bitno je razumjeti da kilogrami i centimetri imaju suprotne turnuse – kad jedni padaju drugi stoje, i obratno.

Obavezno šaljite feedback, upite i ideje!!! Sve što je ostalo nejasno ili trebate dodatne informacije – uvijek i stalno TU SMO za Vas.

Toliko za sad.

Početak je Vašeg putovanja, a želimo Vam već u startu pružiti što više informacija jer, znamo da ste s određenim razlogom tu. Ovdje Vam ne želimo prodavati copy paste-ane informacije i isprazne članke, već Vas educirati kako biste s korisnim znanjem, nadalje, znali čuvati svoje zdravlje i živjeti u skladu s time.

Share