Dobrodošli u SWEATTHAT!
Slobodno razgledajte, sigurni smo da ćete naći nešto što vas zanima ????! A ako tražite odgovor, postavite pitanje…
FACEBOOK PREMIUM
Postani članom naše zatvorene FB grupe
Top

Sveto trojstvo

Sveto trojstvo

Bitnije od onog što trenutno unosimo je ono što trenutno ne unosimo u svoj organizam.

Tijelo je savršeno prilagođen za preživljavanje. Naši geni su tome prilagođavani doslovno milionima godina. Kad nečega nema dovoljno, bilo količinski bilo sastavom, tijelo će to godinama kompenzirati. Napraviti će prioritete. To što nas možda smeta što smo u ovom trenutku sebi malo ‘debeli’, našem tijelu i našem opstanku nije prioritet. Ako nas na taj način čuva od nečega što mu je uskraćeno, to je prioritetno. Sustav za opstanak nema osjećaj za ‘lijepo’ ili ‘ružno’, on ima jednu jasnu funkciju: da nas sačuva na životu. To što to trenutno vizualno (ili već i zdravstveno) nije tako, to je u potpunosti naša ‘krivica’.

Tijelo je naš najbolji prijatelj i biti će ‘debelo’ sve dok je to najbolje rješenje za nas i najbolji mogući način da nas održi na životu.

Komunikacija sa sustavom za opstanak se odvija isključivo nesvjesnim putem, on ne razumije naše želje i molbe, on razumije isključivo naše navike, odnosno način života. Samim time, proces se okreće u našu korist upravo tako – promjenom navika i ključ je upravo razumjeniti ovu izuzetno bitnu stavku – putem navika komuniciramo sa našim sustavom za opstanak (nesvjesni um, animal brain).

Ključ je u učenju jezika tijela koji je jako jednostavan: sit – gladan; sigurno – nesigurno; toplo – hladno. Informacije o svom stanju naš organizam dobiva isključivo putem navika – ono što radimo ili ne radimo kroz dan, kroz duži period vremena.

Najbrži način promjene loših prehrambenih navika je NADODAVANJEM ‘svetog trojstva’ u svaki svoj obrok, točnije 5 puta dnevno. 

Dobro ste čuli, nadodavanjem! Ništa nemojte, bar u početku, prestati jesti što ste i do sada, samo ćete ovaj trio nadodati. Tijelo će s vremenom, kad se sustavi uravnoteže, samo početi odbacivati ono što je loše, a zadržati ono što je dobro za njega. Zapamtite, tijelo teži ravnoteži! To je naše prirodno stanje, samo mu dajte dovoljno vremena da se ‘očisti’.

Dakle, 5 puta dnevno u svoje tijelo trebamo unijeti:

1. Živu namirnicu – svježe voće i povrće (ne termički obrađeno)

2. Protein – najveći izvori proteina su: meso, riba i morski plodovi, jaja, fermentirani mliječni proizvodi (svježi sir, mozzarela, skuta, kefir…), grahorice, proteini u prahu (sirutka, konoplja), quinoa

3. Zdrave masti – hladno prešana ulja (maslinovo, laneno..), orašidi (orasi, bademi, lješnjaci…), sjemenke (lan, sezam, chia…), avokado, plava riba

X. Voda! 

Učestalost ‘komunikacija’ sa našim nesvjesnim umom diktira koliko brzo će se tijelo vratiti u ravnotežu, odnosno koliko brzo će početo otpuštati viškove, koji će ga početi opterećivati zato što – tijelo teži ravnoteži!

Dakle, rezime: 5 x dnevno u svoju prehranu ubaciti ‘sveto trojstvo’, dovoljno obične vode i ne preskakati obroke u danu!

Share
Grelin
Trigeri